@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Forskel På En Hare Og Kanin - Sådan Kender Du Forskel
23.10.2020

Forskel På En Hare Og Kanin - Sådan Kender Du Forskel

Det kan være svært at se forskel på en hare og en kanin, udover at haren oftest er meget større end kaninen. De to patte…

Image: Pixabay

Det kan være svært at se forskel på en hare og en kanin, udover at haren oftest er meget større end kaninen. De to pattedyr med de mange ligheder har dog en række unikke kendetegn, som viser forskellene på harer og kaniner.

Hvis du ønsker at vide, hvordan du kan se forskel på hare og kaniner, så kan du med stor fordel se de mange forskelle mellem netop harer og kaniner i denne artikel.

Forskelle på harer og kaniner

Haren kan have en vægt fra 400 gram og helt op til 6,5 kg. Det er dog især bagbenene og ørerne, der er de helt store og synlige forskelle på kaniner og harer.

Her har haren længere øre og bagben end kaninen. De lange bagben gør, at haren er det, som man kalder en langdistanceløber, der kan løbe langt, mens kaninen mere er en lille sprinter, der ikke løber de samme lange afstande, som haren gør.

Der findes flere forskelle, som dog ikke er synlige udefra. Udiover udformningen på mellemissebenet, der hos haren går ud i et, så har haren også et større og kraftigere hjerte end kaninen. Det ser man dog ikke, når man kigger på den udefra.

Musklernes fibre er også forskellige. Her har harens muskler lange fibre, mens kaninen har korte. Farven på de to pattedyrs kød - altså muskler, er også forskelligt. Kaninen har lyst kød, mens haren har mørkt kød.

Om den sidste forskel er så mærkbar for mennesker, er usagt, men kaniner lever oftest i kolonier og flokke, mens harerne oftest lever lever enkeltvist.