@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Hvad Spiser Fasaner?
13.12.2020

Hvad Spiser Fasaner?

Sådan holder du fasanerne i haven Vilde fasaner er en ret sky hønsefugl, men er du i den heldige situation, at en fas…

Image: Joe Cory/Pexel

Sådan holder du fasanerne i haven

Vilde fasaner er en ret sky hønsefugl, men er du i den heldige situation, at en fasanfamilie har slået sig ned i din have, er det ret nemt at holde på dem. Det kræver kun, at de får lov til at være i fred for ræve og jægere og så noget foder, de sætter pris på. 

Den første gang vi så fasankokken komme til foderbrættet for at guffe det fuglefoder i sig, som solsorte og de andre småfugle havde spildt på jorden, sad vi klistrede til ruden for at nyde den flotte fugl. Da så hans tre koner noget senere også kom for få lidt mad, besluttede vi at hælde lidt mere fuglefoder ud på jorden for at lokke dem til at komme igen. Vi har en god vildtfugleblanding, købt hos det lokale korn- og foderstoffirma, og ved siden af denne frøblanding får fuglene også en god portion havregryn blandet op med solskikkeolie. Om det er fasaners livret? Måske. De guffer i hvert fald lystigt løs, og det er næsten, som om de kender klokken. Hver dag tropper de op. Først kommer kokken lige omkring daggry, og så en times til halvanden senere er det hans høner. Eller rettere. I dag var den kun to fasanhøner, der kom til frokost, så måske har ræven taget den anden. Den skal jo også leve, selv om det da er lidt ærgerligt, hvis det lige var vores fasan, det gik ud over. Her et lille tip mere. HELE hvedekorn er noget, fasaner sætter stor pris på, så spørg din lokale landmand, om du må få eller købe en bærepose med hvede til dine fasaner i haven. Det havde vore nabo-landmand ikke, men så fik jeg en pose havrekorn, og den glider også ned. Hæld kun så meget ud, som de kan nå at spise hver dag. 

Det indhold du læser i teksten på netop denne artikel, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Christina Watches. Det betyder at Perlen Odense får et link i teksten på netop denne artikel.