@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Hvordan Laver Man Et Godt Bål?
08.04.2021

Hvordan Laver Man Et Godt Bål?

Hvordan tænder jeg det helt perfekte bål? For at have et godt udgangspunkt til at lave bål, skal du bruge tørt materi…

Image: Pixabay / TheUjulala

Hvordan tænder jeg det helt perfekte bål?

For at have et godt udgangspunkt til at lave bål, skal du bruge tørt materiale, da det ellers er meget svært at få ilden til at fænge.

  • Avis eller pap

Er du endnu ikke den helt store hardcore bålmager, så er det altid en god ide, at starte med lidt aviser eller pap nederst i dit bål. Dette giver en god varme til at få resten af bålet til at lyse op.

  • Blade og kviste

Ovenpå aviserne placerer du nu gerne nogle tørre blade og mindre kviste, der yderligere vil bidrage med varme til træet længere oppe.

  • Tynde / flækkede stykker brænde

Nu er tiden inde til at lægge nogle tynde tørre stykker brænde på eller kløvet træ, som ikke er for stort. Her har du grundlaget til dit bål og kommer der først ild i det, skal du nok få et godt bål.

  • Brænde

Så er tiden endelig inde til at du kan lægge "rigtigt" brænde på og ikke før. Det er vigtigt at dit bål har en god varme og at ilden har ordentlig fat, ellers kvæler du ilden og skal starte forfra hvilket aldrig er rart.

Her har du opskriften til et perfekt bål. Kan kun sige, at det kræver øvelse at kunne starte et bål i første hug, så fortvivl ikke hvis ikke det lykkes for dig i første forsøg.

    Dette tekstindhold er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Hvor du bestiller et stort sortiment af smykker fra Susanne Friis Bjørner. Herfra siger vi tusind tak.